Čoho sa treba vyvarovať, keď organizujete teambuildingový event

Vyraziť si občas s tímom von a venovať sa niečomu inému ako je práca - super. Len si dajte pozor, aby sa vám stmeľovanie kolektívu nezvrhlo. Tu je pár rád:

 

  1. Neorganizujte podujatie napriek nesúhlasu podriadených. Jasné, ako šéf to môžete dať príkazom. Keď ale cítite, že zamestnanci nie sú veľmi nadšení, spýtajte sa ich radšej prečo.

  2. Nevyberajte aktivitu, kde hrozí zranenie. Pri pohybových hrách, pamätajte – nie všetci v tíme majú rovnaké schopnosti. Každý člen tímu je iný a má iné možnosti. Príliš ambiciózny šéf by si to mal uvedomiť aspoň mimo pracoviska.

  3. Nedávajte najavo náklonnosť k niekomu určitému. Všetci v tíme sú si rovní. Byť subjektívny je pre šéfa nevhodné, obzvlášť na evente, ktorý má byť zábavnou odmenou za prácu. Pri zábavnej aktivite nepripomínajte hierarchiu z práce, snažíte sa predsa o odbúranie formálnych bariér.

  4. Nehovorte o peniazoch. Ak je teambuilding raz objednaný a zaplatený, nemusíte ľuďom pripomínať, že bol drahý. V zásade to totiž neprispieva k väčšej zábavnosti. Pracovníci si nemajú odniesť zlé skúsenosti.

  5. Nesnažte sa plniť všetky úlohy sám. Zmysel aktivity predsa spočíva, aby sa ukázali všetci. Ak niekomu neveríte, aby ste zle rozdelili úlohy či nesprávne stanovili ciele – je to vaša chyba. Ostatných treba počúvať.

  6. Nezabúdajte na odmenu. Ak si niekto z tímu počína výnimočne dobre, nemali by ste to prejsť mlčaním. Nehovoríme o hmotných odmenách alebo nejakom ostentatívnom vychvaľovaní. Nestrojený prejav uznania a drobná oslava víťazstva sú veci, ktoré ukážu na šéfovi jeho ľudskú stránku.

 

A práve pre tieto dôvody vám môžeme odporučiť náš escape room – na teambuilding je ako stavaný. Nehrozia tu zranenia ani nechuť ľudí, ide totiž len o krátku zábavu, kde si precvičíte logiku a zahráte sa.