Teambuilding stmeľuje. Ak je dobrovoľný a zábavný

Dobre namiešaný teambuildingový program prinesie zamestnancom z firmy ozajstný zážitok. A tušíte správne – funguje to naozaj len ak ľudí do toho nenútite. Iba dobrovoľná zábava je zábava.

 

Ako zamestnávateľ sa snažíte poskytnúť svojim pracovníkom rozvojovú aktivitu a zároveň sa im chcete aj poďakovať za prácu. Teambuilding v escape roome je ideálna firemná aktivita – nevyžaduje veľa času ani cestovania, nehrozia vám zranenia ani fyzická námaha. Riešenie úloh a hádaniek pôsobí dobre na psychiku hráčov, najmä ak sú v hre úspešní. Po dňoch sedavej práce v kancelárii ide vždy o vítanú zmenu. Čo vám teda môže teambuildingová hra v Questume dať?

 

  • Zamestnanci sa spoznajú navzájom zo svojej menej formálnej stránky. Môžete objaviť nové prekvapivé črty u svojich kolegov. Nové tváre ľahšie zapadnú do kolektívu. Odbúravajú sa zvyčajné korporátne bariéry vo vzťahoch.

  • Cvičí sa vzájomná komunikácia v tíme. Teamwork je dôležitý pri hre aj práci. Pri únikovej hre sa často stáva, že prirodzení vodcovia vystupujú z tieňa a sú najviac iniciatívni.

  • Keďže vás tlačí limit v hernom čase, musíte pracovať naozaj efektívne. Rozdeliť si úlohy, kompetencie a práva – úplne ako v realite.

  • Zistíte, kto z vašich kolegov je viac zdržanlivý, kto má kreatívne nápady, kto má tímového ducha a kto je individualista, kto panikári a kto zachováva chladný nadhľad.

  • Preveríte zručnosti a logické uvažovanie vašich ľudí.

 

Úspešný teambuilding spoznáte podľa toho, že všetci hráči sú spokojní, nerozdeľujú sa na skupinky a nepredstierajú záujem, každý sa zapojil do spoločného diela. Pracovníci sú spokojní a poučení, sú radi, že zážitok absolvovali a budú sa o ňom ešte dlho baviť. A vašou úlohou je priniesť pozitívnu energiu naspäť do kancelárie.