Sedem dôvodov prečo navštíviť Bratislavu

Každé európske mesto má svoju atmosféru a Bratislava nie je výnimkou. Stretajú sa tu stredoeurópske dejiny, ale aj kontrast krajiny z bývalého komunistického bloku a moderného mesta. Prečo si teda naplánovať turistickú zastávku v hlavnom meste Slovenska? Máme sedem dôvodov:

 

  1. Nízke ceny a dostupné ubytovanie. Bratislava sa rýchlo rozvíja a momentálne je veľmi dobre vybavená a zároveň priateľská k turistom. Nájdete tu drahé a luxusné hotely, ale aj veľa najlacnejších hostelov a podobne. Ceny jedla alebo piva či vína sú pre západných turistov nezvykle nízke.

  2. Spoločná mena. Na rozdiel od minulosti, teraz vás už nebudú podvádzať rôzni drobní špekulanti. S peniazmi nie je žiadny problém – krajina je súčasťou Európskej menovej únie, všade sa platí eurami a všade sú dostupné bankomaty a platobné terminály.

  3. Dievčatá a ženy. Veľká pýcha Slovenska spočíva v nežnejšej časti populácie. Vraví sa, že slovenské dievčatá sú také pekné, pretože dedia od každého iba to najlepšie. Treba sa presvedčiť na vlastné oči.

  4. Malé mesto – všetko je blízko. Mesto, ktoré nemá ani polmilióna obyvateľov, sa dá prejsť aj peši. V historickom centre sa môžete pohybovať bez používania verejnej dopravy a za deň si turisti urobia obraz o Bratislave, kde je málo davov a nikto sa nikam neponáhľa.

  5. Stred Európy. Ostatné stredoeurópske metropoly sú až smiešne blízko. Viedeň je iba hodinu cesty ďaleko, Brno dve hodiny, Budapešť tri hodiny... Z letiska sa dostanete tak isto ako do západnej Európy aj do severnej, južnej aj východnej časti. Skrátka – Slovensko je v srdci kontinentu.

  6. Kultúra a história. Rýchle zmeny, kontrasty, rozvíjajúce sa umenie. To je bratislavský mix, ktorý leží na veľmi starom podloží. Bratislava je mesto, ktoré sa bránilo Otomanskej ríši, Napoleon tu podpisoval mier a cez Dunaj sa plavili cisári. Prítomnosť veľkého množstva múzeí a historických miest je samozrejmosťou.

  7. Questum. Ak ste turista, ktorý hľadá dobrú zábavu, skúste našu escape room hru. Questum je najväčšie zábavné centrum na Slovensku a sme otvorení turistom v niekoľkých jazykoch, vítame deti a ľudí všetkých ročníkov.

Zarezervovať hru si môžete na tejto stránke, alebo zavolať nám na telefón: +421 902 805 908