Päť zručností, ktoré si cibríme hraním únikových hier

Jedna hodina v neobvyklom prostredí, budovanie tímu a riešenie hádanok. Skúsení hráči priznávajú, že im hra v escape roome dáva veľa. Teda okrem samotnej zábavy a zážitku.

 

  1. Cvičenie mozgu. Pohotovosť, logika. Hlavný zmysel únikovej hry je precvičiť si mozgové závity – samozrejme, príjemným spôsobom. Vyskúšamesi ako zvládame časový stres a ako nám idú hlavolamy v ozajstnom živom priestore.

  2. Schopnosť koncentrácie. Hru určite nikto nedokončí, ak sa poriadne nesústredí. Chce to cvik. Väčšinou sa totiž nedostanete ďalej, ak nevyriešite určité úlohy, ktoré majú prednosť pred inými. Treba hľadať indície a podozrivé veci.

  3. Komunikácia s partnermi. Naša obľúbená časť. Obzvlášť ak ste v partii, kde sa až tak dobre nepoznáte – alebo ste spolu ešte nikdy neriešili podobnú hru. Pri queste sa ukáže, kto je v hre dobrý, kto je prirodzený vodca, alebo kto panikári. Ale nikam sa nedostanete bez spolupráce, porozumenia a komunikácie.

  4. Tréning pozornosti. Kým vyriešite hlavolam, musíte ho najskôr objaviť. Všetky hádanky sú umne zakompované do priestoru. Musíte veľmi intenzívne hľadať, premýšľať, posudzovať, skúmať predmety v izbe. Ideálny tréning pre ľudí, čo často strácajú kľúče :).

  5. Kvapka kreativity. Tvoriví hráči rozmýšľajú novými spôsobmi – a sú preto úspešní pri riešení hry. Aj kreativita sa dá trénovať – tak ako skoro všetko v našej výbave. Každý escape room podporuje fantáziu návštevníka, už len svojou filmovou atmosférou a zariadením hracieho priestoru.