10 typov hráčov escape roomov

Tak čo, ktorý typ hráča ste vy?

 

Analytik. Milovník hádaniek a hlavolamov, matematik, analytický typ. Presne ten typ hráča, ktorý sa hodí do každého escape roomu... teda, keby sa neodpočítaval čas a keby jeho sherlockovské dedukcie nespomaľovali tím.

Silák. Občas do miestnosti príde hráč, ktorý má na všetko iba jedno džingischánovské riešenie – hrubú silu. Samozrejme, operátori vždy hráčov varujú, že na nič netreba vyvíjať neprirodzenú silu. Zbytočne, silák všetko ťahá, tlačí, snaží sa odtrhnúť alebo ohnúť.

Dozorca. Šéf tímu, samozvaný alebo menovaný demokraticky. Svoju úlohu berie vážne a svoj tím ženie v ústrety úspechom nech sa deje čo sa deje. Občas kvôli nemu dosť zhustne atmosféra hry.

Prieskumník. Tento typ hráča vrazí do miestnosti a od prvých sekúnd všetko prehľadáva, posudzuje, skúma, ohmatáva. Potrebný človek, aj keď občas zabúda premýšľať o problémoch.

Pretekár. Sú ľudia, ktorí sa pretekajú vždy a všade. Escape roomy majú zvyčajne dopredu naštudované, zoznámili sa s rekordnými tabuľkami hry a ženú sa o čo najlepší čas.

Zúfalec. Tento typ hráča veľmi skoro stráca rozvahu a začína panikáriť. Zabudne, že to všetko je len hra a svojím zúfalstvom môže nakaziť aj spoluhráčov.

Pozorovateľ. Často sa nájde pán „Tichý“, ktorý len postáva v kúte miestnosti a všetko pozoruje. Možno mu aj napadne nejaké riešenie hádanky, ale nechá si ho pre seba. Najradšej je, keď si ho nikto nevšíma.

Skeptik. Možno je taký aj mimo hry... skrátka, človek, ktorý neverí nikomu a ničomu. Všade hľadá nejaký podfuk a nazdáva sa, že celý čas si z neho niekto iba robí srandu.

Zámočník. Rodený riešiteľ hier, prirodzený talent, ten čo má aj v reálnom živote „kľúče od miešačky“. Dobre mu to myslí, chápe logiku hry, odomyká nové hádanky a ťahá svoj tím.

Nováčik. Nesmelý človek, ktorý sa ocitol... vlastne ešte nevie kde poriadne. Rád by pomohol, ale má aj strach niečo pokaziť.