Zopár mýtov o escape roomoch, ktoré nie sú pravdivé

Žiadne strachy, nikto nevie všetko. O escape roomoch si niektorí ľudia (samozrejme, nováčikovia) myslia rôzne zábavné veci, ktoré sa ukážu ako nie práve najpresnejšie. Napríklad...

1. Nie všetci na to majú intelekt. Áno, je to o logike a uvažovaní... avšak nikto od vás nechce hľadať šifry v Einsteinových vzorcoch. Jednoducho, nemôžete si myslieť, že na escape room nemáte dosť bystrý úsudok. Hádanky sú logické, pravda, ale keď na ne prídete, iba si poviete - to bolo ľahké! Ostatne, ako pri všetkých hádankach, keď viete správne riešenie... Dôležité je tiež jednoducho postupovať systematicky a obzerať sa po veciach.

2. Všetky roomy majú rovnaký systém. Nuž... nie. Výrobcov a autorov zábavných únikových hier sú stovky (možno tisícky) a každý má vlastnú fantáziu. Vo svete zábavy, kde vlastne neexistujú až tak veľmi zviazané pravidlá. Stačí cestovať po svete a zistíte, že sa vlastne tie roomy docela dosť líšia od seba.

3. Game Masteri sa na hráčoch zabávajú. Takže: game masteri sú v roomoch hlavne vo svojej práci. A hlavne, videli už stovky skupín, ktoré si počíňajú rovnako. Ak na seba kričíte, panikárite a myslíte si, že sa strápňujete do kamery - robíte presne to isté, čo ostatné skupiny hráčov. Kamery sú v miestnostiach, aby na vás pracovníci zábavného centra dohliadali kvôli bezpečnosti a občas vás postrčili jemne dopredu.

4. Hry sú pre mladých ľudí. No, štatistiky možno prevládajú medzi návštevníkmi ľudia medzi 20 a 30 rokom života... avšak väčšina hier je vhodných aj pre malé deti, alebo seniorov. Jedným slovom - pre každého. Keby boli hry vekovo vyhranené, predsa by sa ich majitelia pripravovali o platiacich zákazníkov, no nie?

5. Vykopnú nás ak nie sme v ideálnom počte alebo hádanky neriešime v správnom rytme. Určite nie. Každý escape room sa snaží o príjemnú atmosféru a pracovníci sú vždy milí a nápomocní - a každý pamätá, že ľudia sa sem prišli zabaviť. Na drobných detailoch sa dá vždy dohodnúť.

6. Escape roomy nie sú vhodné na firemné hry. Sú, a to mimoriadne - ako ste už možno zistili, ak čítate náš blog. Vlastne, team buildingov sa v únikových hrách organizuje veľmi veľké množstvo, výhod je totiž veľmi veľa.

7. Menšie skupiny sú v nevýhode. Hah, nezáleží na tom, či ste dvaja alebo piati. V ide pri tímovej práci o niečo iné než o počet hláv. Viac hláv viac vie, hovorí sa - alebo si môžu aj prekážať. Každá skupina je iná a každý má svoje prednosti.