S ako starými deťmi do escape roomu?

Dobrá otázka - a často kladená. Pre ako staré deti sú vlastne escape roomy stavané? Ak máte obavy, či môžete zobrať svoje dietky na výlet do panic roomov, čítajte ďalej.

Escape roomy sú, samozrejme, ako stvorené na rodinné výlety. Trávenie času spolu má veľa benefitov - o tom niet žiadnych pochýb. V zásade platí, že escape roomy nemajú nejaké špeciálne obmedzenia (alebo ak ich majú, tak na ne dopredu upozorňujú).

Je treba vykonávať fyzicky náročnú prácu? V našich roomoch to nehrozí? Sú u nás ľakacie alebo hororové atrakcie? Áno, máme miestnosť Strašidelné príbehy socializmu, ktorá je ladená pre milovníkov hororov alebo krvákov - pre malé deti alebo citlivé povahy to nemusí byť dobré. Avšak máme aj miestnosť Tajomstvo Nikola Teslu, kde sa naopak deti môžu naučiť veľa o elektrine a odnesú si krásny napínavý zážitok. V každom prípade, ak máte pochyby - stačí sa vždy opýtať dopredu personálu escape roomu, trebárs telefonicky alebo správou cez Facebook.

Veľmi malé deti. Platí pravidlo, čím mladšie dieťa, tým viac pozornosti vyžaduje a tým rýchlejšie jeho pozornosť klesá a rýchlo sa dostavuje únava. Veľmi malé detičky napríklad v predškolskom veku alebo na prvom stupni ZŠ skrátka nemajú dostatok trpezlivosti, ako zisťujú rodičia napríklad pri návštevách ZOO alebo akýchkoľvek spoločných výletoch.

6-10 ročné deti. Dokážu si užiť hodinovú zábavu, ale musia mať pri sebe rodiča alebo staršieho súrodenca. Rozhodne musia byť hráči v tíme veľmi pozorní k mladším členom posádky.

10-14 ročné deti. Toto je skvelý vek, deti sú zvedavé a zároveň dosť samostatné. Zaujíma ich dobrodružstvo a vedia riešiť hádanky - často si všímajú detaily, ktoré dospelým uniknú. V tomto veku sú už deti výborní hráči.

Tínedžeri. Pre nich sú escape roomy výborná šanca na spoločný relax, aj keď v tomto veku už deti vyžadujú dosť samostatnosti a možno radšej už uprednostnia kamarátov pred príbuznými. V tomto veku sú naše poukážky do roomov skvelým darčekom napríklad za úspechy v školy - len tínedžerov do zábavy nesmiete príliš siliť.