Prečo je zážitok vždy lepší dar ako hmotná vec

Zážitkové dary nie sú záblesk radosti. Určite nebude treba vás dlho presviedčať, aby ste nám uverili. Zážitok je hodnotný, nápaditý a často nezvyčajný dar. Lepší ako nejaká rároha, ktorá ostane zapadať prachom na polici. A nemyslia si to len americkí vedci :). Prečo je to tak?

1. Spomienku máte do smrti. Áno, veci nám nemusia sadnúť, ale spomienky si my, ľudia, ceníme nadovšetko. Ak absolvujete niečo naozaj výnimočné, budete na to ešte veľmi dlho spomínať. Je to ozajstná hodnota.

2. Zážitkové darčeky sú originálne. K tým obyčajnejším darčekom patrí napríklad večera v drahej reštaurácii, zopár hodín vo fitku alebo lístky na koncert. Aktivít sú však tisíce a ak vymýšľate netradičný dar, určite vás už napadli aj adrenalínové veci ako napríklad zoskok s padákom, let s balónom a podobne. A čo escape room? Darčeková poukážka nie je drahá, nikomu nespôsobíte šok, nemusíte cestovať na dlhý výlet a zábava je zaručená pre viac ľudí.

3. "Darovaný čas" trávime spolu! Tak tak, na výlet predsa neposielame obdarovaného samotného. Väčšina zážitkových darčekov je pre viac ľudí, socializácia, kamaráti, rodina - to všetko je veľká pointa! Tak napríklad do nášho escape roomu chodia ideálne skupinky dvoch až piatich ľudí a hra má vysoko stmeľujúci faktor. Ideálna príležitosť napríklad byť s niekým, s kým sa veľmi nevídate a podobne.

4. Skúsenosť nás tvaruje. Ak dostávame veľa knižiek, tak sme knihomoli. Ak dostávame nové iPhony, asi veľa času trávime nad obrazovkou... zážitkové dary nas formujú, robia z nás svetaskúsených dobrodruhov a cestovateľov, ľudí, ktorých nebaví sedieť doma, ľudí, ktorí chcú vyraziť von a poznávať nové tváre.

5. Tešíte sa dlhšie. Nuž áno, na Vianoce sa každý teší... na balík nových ponožiek. Ak si však pod stromčekom nájdete nečakaný zážitok, pocit príjemného napätia trvá viac.