Pevnosť Boyard: Po 20 rokoch opäť na slovenských obrazovkách

V časoch keď bola televízia Markíza čerstvou novinkou na Slovensku, zakúpili jej konatelia práva na zábavnú súťaž – Pevnosť Boyard. Verili by ste, že už prešlo skoro 20 rokov? A tento mesiac sa relácia opäť vracia. A opäť to bude akčné a plné adrenalínu.

 

Vlastne ide o najväčší escape room na svete – pevnosť je dlhá 60 metrov a malo v nej slúžiť 250 mužov... no stará Napoleonova pevnosť bola vojenským omylom. Kým ju totiž v extrémne ťažkých podmienkach dokončili (na morskom dne), tak sa medzitým zlepšili delá natoľko, že pevnosť v mori bola už nanič. A tak v nej občas bývali iba väzni....údaj o tom, koľkí z nich ušli – nemáme k dispozícii. Napokon sa na začiatku 90-tych rokov dostali k pevnosti francúzski producenti zábavných show a pevnosť konečne našla svoju slávu.

 

Internetové stránky televízie Markíza už plnia titulky ako „Za Boyard a za žinčicu“, „Otec Fouras sa vyfarbil“ alebo „Strach väčší ako pri pôrode“. Slovenské známe osobnosti opäť súťažia o zlatý poklad, ktorý potom venujú na dobročinné účely. Pevnosť obývajú – ako inak – opäť trpaslíci Paklíč a Ciferník, krotiteľka tigrov alebo mlčanlivý Gebuľa. Všetko je pripravené na zábavu.

 

Hlavnou časťou hry sú najrôznejšie úlohy – prevažne v miestnych celách, ale lieta sa aj v exteriéri a podobne. Veľa kúpania, hmyzu a hadov... a krásnych hádanok či športových úloh. Len tí schopnejší sa dostanú ku kľúču a dokážu uniknúť...

 

Markíz Vauband, ktorý odhováral kráľa Ľudovíta od stavby nakoniec nemal pravdu. Pevnosť Boyard je super a je televíznym ambasádorom všetkých escape roomov. Ak nie ste známa osobnosť (väčšinou sa normálny človek do súťaže nedostane), vždy môžete prísť k nám a skúsiť jednu z našich štyroch miestností. Aj u nás v Questume sa bojuje o čas, kľúče a česť.