Ako sa pripraviť na jarný escape run

Ak ste už zabookovali našu hru (alebo plánujete zabookovať), nezabudnite, že sa môžete pokúsiť prekonať staré rekordy, ktoré dosiahli skupiny hráčov pred vami? Ako na to - nuž, neskúsení hráči si hru skôr užívajú ako sa ženú za najlepším časom. Ak máte vyššie ambície, tu je pár trikov ako na to.

1. Príďte oddýchnutí, dobre vyspaní, najedení a hlavne... dobre naladení! Pretože mozog funguje najlepšie, ak je telo v dobrom stave. V tíme majte len ľudí, ktorých poznáte a o ktorých viete, že sú rovnako postihnutí ako vy - bude ich to baviť!

2. Pohodlné oblečenie! V čom sa cítite najlepšie? Ak v úzkej minisukni a na vysokých podpätkoch, možno vám bude oblečenie v hre trochu prekážať. Tenisky a tričko, čokoľvek v čom sa dobre cítite, je lepší nápad.

3. Počúvajte sa navzájom. Jeden človek môže byť líder alebo hovorca - hlavne sa nerušte navzájom, naopak, ak na niečo prídite, tak to tímu hneď oznámte, pokojne aj mierne dôrazným krikom. Ak neviete rozlúsknuť jednu hádanku, môžete sa presunúť k inej - viac ľudí môže naraz riešiť viac problémov, poprípade sa môžete vymeniť ak ste v úzkych. Vlastne - ak na nejakej hádanke nikto nepracuje, niekto by pri nej už mal byť!

4. Iba dívať sa nestačí. Niekedy vás ruch okolo zaujme tak, že len postávate a bavíte sa na ostatných. Chyba - každý musí priložiť ruku k dielu. Naučte sa ignorovať niektoré predmety, napríklad elektrické zásuvky alebo nápisy v starých knihách, ktoré proste ostali z antikvariátu a podobne.

5. Vyriešené puzzle sú vyriešené - nevracajte sa k nim! Kľúč, ktorý otvára zámku, väčšinou už nie je treba inde, netreba si ho všímať, nechajte ho v zámke! Mapy a podobne majte prehľadne poukladné, rozprestreté, všetky kúty poctivo prehľadané - táto činnosť by mala predchádzať ostatným (prehľadanie miestnosti).

6. Nebojte sa spýtať na radu. Game master vám môže pomôcť... ak vám napríklad nefunguje kód a vy ste si istí, že ho máte správne, môže byť chyba v nejakej technickej drobnosti.

7. Nerozbíjajte veci! Nepoužívajte hrubú silu! Všetko ide normálne. Nebojte sa zlyhania ani prehry - ničím zlým sa nemusíte zaťažovať, ide predsa o hru a o čas strávený s priateľmi.